Onze vakantiewoning in hartje Damme

We vinden het leuk om mensen te laten kennismaken met dit verstilde polderlandschap en ontvangen graag natuurliefhebbers die vaak noodgedwongen in de drukte wonen. We willen dit sublieme stekje delen. We houden van mensen en iedereen is hier welkom. We willen dat de gasten zich hier ook meteen thuis voelen.

We hebben het huis zelf ingericht. Niets is nieuw, met uitzondering van enkele reissouvenirs; alles heeft een leven gehad en straalt dit ook uit. Onderhoud doen wij samen. Dit stekje is onze fitnessruimte. De gasten zijn onze drive. En om eerlijk te zijn, we hebben er zelf altijd een vakantiegevoel als we erheen gaan. De was en de plas, de boekhouding en boodschappen (eventueel voor ontbijt), we doen het allemaal zelf.

Het is fijn als mensen deze prachtig gelegen locatie uitkiezen om op adem te komen en te ervaren hoe aangenaam het hier vertoeven is. We beseffen dat het een voorrecht is om in Damme te wonen, maar willen er niet aan gewend geraken. We willen er bewust mee leven. Hier ontmoet je langs de Damse vaart nog de herder met zijn kudde schapen die de bermen afgraast. Een mooi schouwspel. Telkens weer opnieuw. Hierop geraak je toch nooit uitgekeken?

Van waar de naam 't Verloren Schaap? 't Verloren Schaap verwijst naar de schapen die hier langs de Damse vaart grazen. Schaapjes tellen, wordt geassocieerd met slapengaan. Ideaal dus voor een vakantiehuis. “Verloren” verwijst naar het verscholen plekje; het wekt de nieuwsgierigheid en bij sommigen wat weemoed op.

B.V.B.A. ’t Verloren Schaap is statutair geregistreerd.